Adviseur duurzaamheid

LBP|SIGHT

Wil je werken aan actuele maatschappelijke thema’s in de bouw, zoals energiezuinige gebouwen, duurzaam materiaalgebruik, klimaatadaptatie en hittestress? En herken je jezelf in onderstaande eigenschappen? Misschien ben jij onze nieuwe junior adviseur duurzaamheid!
Je bent nieuwsgierig en leergierig
Als adviseur duurzaamheid werk je individueel en in teamverband aan verschillende soorten bouw- en renovatieprojecten door heel Nederland. Je neemt direct actief deel aan projecten van onze opdrachtgevers. Wij geloven namelijk dat je het meest leert in de praktijk. Daarom ga je aan de slag met berekeningen, schuif je aan bij overleggen met opdrachtgevers en werk je samen met je collega’s op het gebied van bouw, ruimte en milieu.

Je wilt je graag verder ontwikkelen
Thema’s als energie, materiaalgebruik, gezondheid en klimaatadaptatie zijn continu in ontwikkeling en belangrijker dan ooit in de bouw. Jij volgt de nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen op de voet en vindt het leuk om je hierin te verdiepen én je kennis te delen met je collega’s en opdrachtgevers. Afhankelijk van je ervaring en interesses geven we je graag een hoop verantwoordelijkheid en vrijheid. Zo kun je een interessante én uitdagende baan creëren.

JOUW WERK EN JOUW TOEKOMST
Als junior adviseur duurzaamheid werk je aan projecten met duurzaamheidsambities. Deze projecten – die ook verder gaan dan de wettelijke Bouwbesluiteisen – vragen om passende onderzoeken en berekeningen:

– Je ondersteunt je medior en senior collega’s bij vraagstukken op het gebied van energie, duurzaamheid, daglicht en binnenmilieu, voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.
– Je voert inspecties, berekeningen en beoordelingen uit, bijvoorbeeld op het gebied van BREEAM, WELL, BENG en MPG.
– Je verwerkt je bevindingen en adviezen in heldere visieteksten, notities en rapportages.

Daarnaast bieden we je veel ruimte om je eigen ontwikkeling en functie vorm te geven.

Heb je ideeën om jezelf of ons bedrijf te verbeteren? Dan horen we die graag. We waarderen het als onze collega’s ondernemerschap tonen en kijken altijd wat mogelijk is.

JOUW EIGENSCHAPPEN EN KENMERKEN
– Je bent opgeleid als ingenieur (TU/HBO), bij voorkeur op het gebied van bouwkunde en/of bouwfysica.
– Je hebt een aantal jaar relevante werkervaring of staat te popelen om je eerste werkervaring op te doen.
– Je hebt affiniteit met thema’s als duurzaamheid, energie en materiaalgebruik.
– Je bent beschikbaar voor 32-40 uur per week.
– Je bent handig met technische apparatuur en computerprogramma’s.
– Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

Voldoe je niet helemaal aan de functie-eisen, maar denk je wel te passen bij ons bedrijf? Of ben je op zoek naar een medior of senior functie op het gebied van duurzaamheid? Dan nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren.

IN WELK TEAM KOM JE TERECHT?
Jouw toekomstige afdeling bestaat uit drie vakgroepen: bouwakoestiek, brandveiligheid en bouwfysica. Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je onderdeel van een van deze vakgroepen – elk bestaande uit ongeveer tien collega’s. De sfeer binnen de vakgroepen is hecht, informeel en gericht op samenwerking. Elk team bestaat uit jonge enthousiastelingen en al even enthousiaste, ervaren collega’s. Wil je je ontwikkelen op meerdere vakgebieden? Of juist onderzoeken waar jouw passie ligt? Ook daarbij bieden we je alle ruimte en begeleiding.

more information: https://www.lbpsight.nl/vacatures/adviseur-duurzaamheid/
Contact email: hrm@lbpsight.nl