Adviseur brandveiligheid

LBP|SIGHT

Ben je recent afgestudeerd of heb je al ervaring opgedaan in het werkveld? Sta je te popelen om aan de slag te gaan met interessante vraagstukken op het gebied van brandveiligheid? En ben je 32-40 uur per week beschikbaar? Misschien ben jij onze nieuwe adviseur brandveiligheid.
Je bent enthousiast en leergierig
Je hebt een brede interesse als het gaat om brandveiligheid. Meten, rekenen en technische vraagstukken zijn jou niet vreemd. Daarbij zet je graag een stapje extra. Gebouwen worden steeds complexer en vragen vaak om slimme maatwerkoplossingen. Je verdiept je graag in een project en gaat op zoek naar creatieve, passende oplossingen.

Je bent flexibel en houdt van aanpakken
Of je nu adviseert over de brandveiligheid van bestaande bouw of nieuwbouw, over de keuze voor brandveiligheidsinstallaties of mee op pad gaat voor brandveiligheidsinspecties – als adviseur brandveiligheid werk je aan veel verschillende opdrachten. Dat vraagt om flexibiliteit en zelfstandigheid. Jij kunt snel schakelen, goed plannen en je houdt van aanpakken.

JOUW WERK EN JOUW TOEKOMST
Als adviseur brandveiligheid werk je samen met collega adviseurs uit de groep Brandveiligheid en met andere collega’s van de afdeling Bouw. Afhankelijk van je eigen ervaring kun je ook zelfstandig werkzaamheden uitvoeren. Je werkt voor onze opdrachtgevers op verschillende locaties in Nederland. Maar je vaste honk is ons kantoor in Nieuwegein, op fietsafstand van Utrecht. Waar je ook werkt: je werkt sowieso aan uitdagende projecten op het gebied van brandveiligheid.

In jouw werk krijg je ook te maken met de bouwaspecten bouwfysica en bouwakoestiek. Je ondersteunt onder andere bij:

– rekenvraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van brandoverslag
– het beoordelen van (bouw)plannen en het opstellen van integrale brandveiligheidsplannen (IPB’s)
– bespreken van vraagstukken en wensen met opdrachtgevers op locatie
uitvoeren van inspecties en verwerken van adviezen in heldere rapportages

JOUW EIGENSCHAPPEN EN KENMERKEN
– Je hebt een (technische) hbo- of wo-opleiding afgerond
– Je bent bekend met de wet- en regelgeving met betrekking tot brandveiligheid
– Het is een pre wanneer je beschikt over een diploma brandpreventiedeskundige I (voorheen bekend als diploma brandmeesterpreventie)
– Het is een pre wanneer je kennis en ervaring hebt met sprinklerinstallaties, brandmeldinstallaties en/of rookbeheersingsinstallaties
– Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
– Je bent in bezit van rijbewijs B

Voldoe je niet helemaal aan de functie-eisen, maar ben je enthousiast en geïnteresseerd? Dan nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren.

IN WELK TEAM KOM JE TERECHT?
De vakgroep Brandveiligheid bestaat uit twaalf personen en is een goede mix van ervaren adviseurs en jonge enthousiastelingen. We adviseren over brandveiligheid maar ook over bredere vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van bouwfysica en bouwakoestiek. Een aantal collega’s is bovendien gespecialiseerd in brandveiligheidsinstallaties, zoals sprinklersystemen, brandmeldinstallaties en rookbeheersingssystemen. We zijn een hecht, informeel en collegiaal team, dat regelmatig gezellige activiteiten onderneemt. Persoonlijke ontwikkeling, aandacht en de vrijheid om je eigen werk in te richten staan centraal.

 

more information: https://www.lbpsight.nl/vacatures/adviseur-duurzaamheid/
Contact email: hrm@lbpsight.nl