Heijmans masterclass!

Heijmans Masterclass

Ieder jaar organiseert Heijmans de Heijmans Masterclass: een uniek evenement waarbij 12 toptalenten (masterstudenten) de kans krijgen om Heijmans te leren kennen, gedurende een intensief meerdaags programma. Van 16 t/m 18 maart 2016 vindt alweer de 9e editie van de Heijmans Masterclass plaats met als thema: Robots in de bouw.

Robots in de bouw
De wereld om ons heen verandert. Automatisering en robotisering hebben hier een groot aandeel in. Lopende banden in fabrieken zijn al jaren volledig overgenomen door robots. Militaire operaties zien er tegenwoordig totaal anders uit door toepassing van drones. We sturen zelfs robots de ruimte in om andere planeten te verkennen. Het kan niet lang meer duren voordat de wegen bevolkt worden door zelfrijdende auto’s en we in ziekenhuizen verzorgd worden door een zorgrobot.

Deze ontwikkeling doet ook zijn intrede in de bouw en zal onze bouwplaatsen transformeren. We kunnen al 3D grachtenpanden of stalen bruggen printen. Drones en robots worden al gebruikt om materialen te verplaatsen. En graafwerkzaamheden worden niet meer met een schop maar met graafmachines met GPS en 3D modellen uitgevoerd. Hoe zien onze bouwprojecten er over een paar jaar uit en welke impact heeft dit op ons als bouwer?

Als vooruitstrevend bouwer geeft Heijmans de toekomst vorm door vandaag na te denken over nieuwe, innovatieve ontwikkelingen. Wij dagen de topstudenten van Nederland uit om met ons mee te denken over dit vraagstuk.

 

Heijmans Masterclass

Op 18 februari 2016 worden 24 studenten uitgenodigd voor de selectiedag waaruit vervolgens 12 studenten gekozen zullen worden die deel mogen nemen aan de Heijmans Masterclass. In drie teams zullen de studenten op een unieke locatie in Rotterdam werken aan de businesscase. Naast hard werken is er gedurende de masterclass ook tijd voor ontspanning door bijvoorbeeld workshops, (sport)activiteiten en (netwerk)borrels waarmee we de deelnemers de ultieme kans bieden om Heijmans en onze mensen beter te leren kennen.

 

Inschrijven
Ben jij masterstudent of net afgestudeerd, heb je affiniteit met techniek en/of bouw en lijkt het je leuk om deze uitdaging aan te gaan, schrijf je dan snel in! Inschrijven kan tot en met 15 januari 2016. Meer informatie is te vinden op onze website: www.heijmansmasterclass.nl