Junior Adviseur Bouwfysica, warmte en vocht

Cauberg Huygen

Wie zijn wij?
Bij Cauberg Huygen werken we aan een grote verscheidenheid van specialistische adviesprojecten op het gebied van bouwfysica, zoals de vochtproblematiek in woongebouwen, discomfort in scholen en kantoren, oververhitting van woningen en de duurzaamheids- en energievraagstukken bij bestaande en nieuwbouw projecten. Cauberg Huygen heeft alles in huis om deze projecten integraal en kwalitatief hoogwaardig te adviseren.

Binnen deze adviesprojecten voeren wij regelmatig complexe onderzoeken uit, waarbij het opstellen van bouwfysische berekeningen en analyses aan de hand van simulatiemodellen een belangrijk middel is. Afhankelijk van de vraagstelling worden de meeste uitlopende studies opgesteld, waarbij diverse simulatiemodellen worden opgesteld zoals:

  • een eenvoudig koudebrugmodel tot en met een dynamische warmtetransport- en of vochtmodel;
  • een dynamische (dis-)comfortberekening (TO-berekeningen, methode Fanger)
  • energieberekeningen;
  • een eenvoudig tot complex luchtstromingsmodel ( bijvoorbeeld CFD);
  • daglichtberekeningen en simulaties;
  • bezonningsstudies.

Wil jij jouw steentje bijdragen aan de groei van ons bedrijf en elke dag werken aan mooie projecten in een professioneel team? Reageer dan nu op de vacature van junior adviseur bouwfysica bij Cauberg Huygen.

 

Wat ga je doen?
Voor de afdeling bouwkwaliteit zoekt Cauberg Huygen een beginnende adviseur bouwfysica, die zijn of haar passie heeft op het gebied van bouwfysica, warmte- en vochttransport en affiniteit heeft met het maken van simulatiemodellen en bouwfysische berekeningen. In je rol als bouwfysicus werk je graag aan bouwfysische vraagstukken, vind jij het belangrijk dat het simulatiemodel klopt en in overstemming is met de werkelijkheid. Je hebt een sterk ontwikkeld gevoel voor wat relevant is, als het gaat om de materiaal- en fysische parameters die in het model toegepast worden. Simuleren is voor jou geen doel op zich, maar een instrument waarmee antwoord op de onderzoeksvragen wordt gegeven. Verder vind je het heel leuk om technische normen door te lezen en te doorgronden: afgeleide vraagstukken uit deze normen worden moeiteloos door jou vertaald in simulatieprogramma’s. Maar ook vind je het leuk om de link te leggen van rekenmodel naar praktijk, en voer je regelmatig inspecties en/of metingen uit in de te onderzoeken gebouwen. De resultaten van de onderzoeken verwerk je tot adviezen die je vastlegt in rapportages.

Bij deze diverse werkzaamheden krijg je verantwoordelijkheid en word je aangestuurd door ervaren collega’s die je de fijne kneepjes van het vak leren. Binnen je functie krijg je een grote mate van vrijheid en verantwoordelijkheid, met ruimte om je verder te ontplooien en door te groeien tot zelfstandig adviseur.

 

Jouw profiel
• Een afgeronde bouwtechnische hbo- of wo-opleiding op het gebied van Bouwfysica, Bouwkunde of Bouwtechniek. De theorie achter bouwfysica en/of warmte en vocht in gebouwen is je bekend.
• Je staat te popelen om je opgedane kennis in praktijk te brengen.
• Affiniteit en ervaring, vanuit studie of stage, met o.m. bouwfysica is een pré.
• Je vind het leuk om je te verdiepen in reken- en simulatiemodellen en hebt een analytische houding. Je weet van aanpakken, bent leergierig en flexibel. Je werkt zelfstandig, planmatig en nauwkeurig.
• Bovenal beschik je over een gezonde dosis enthousiasme en ambitie.

 

Wat je van ons kunt verwachten
We bieden je een boeiende werkomgeving en bijzondere projecten van middelgrote tot zeer grote omvang. Waar prettige collega’s je op professionele wijze ondersteunen. En waar je naast een grote mate van vrijheid (beslissingsbevoegdheden en verantwoordelijkheden) volop ruimte hebt om je kennis en kunde te ontwikkelen, zowel inhoudelijk als voor het verwerven van projecten. Cauberg Huygen voorziet mensen van alle mogelijke ondersteuning om goed te kunnen functioneren en zich optimaal te ontplooien. Uitstekende arbeidsvoorwaarden horen daar vanzelfsprekend ook bij. De standplaats voor deze functie is Amsterdam.

Over Cauberg Huygen
Cauberg Huygen is een onafhankelijk advies- en ingenieursbureau met meer dan 45 jaar ervaring op het gebied van bouw, infrastructuur, ruimtelijke ordening en onderzoek. Een betrouwbare en innovatieve partner met verstand van zaken als duurzaamheid, veiligheid, milieu, energie en comfort. Onze innovatieve, integrale aanpak daagt enthousiaste professionals iedere dag weer uit om verder te kijken. Vanuit vijf verschillende vestigingen bedienen we landelijk onze klanten.

 

Reageren
Herken je jezelf in het profiel van de bovengenoemde functie of heb je vragen, dan verzoeken wij je om een sollicitatie, vergezeld van c.v., of je vragen te richten aan: HR@cauberghuygen.nl.