Junior Adviseur Bouwfysica en bouwgebreken

Cauberg Huygen

Wil jij graag weten waardoor een bouwgebrek wordt veroorzaakt en wil je niet alleen achter een bureau werken? Dan zoeken wij jou, als junior adviseur Bouwgebreken. In ieder gebouw, van monument tot nieuwbouw, kunnen bouwgebreken aan het licht komen. Denk daarbij aan onder meer schimmelvorming, lekkages en inwendige condensatie. Aan ons de vraag wat de oorzaak is en hoe de bouwschade moet worden opgelost. Daarbij gaan we niet uit van een eerste indruk, maar stellen oorzaken vast met gedegen praktijkonderzoek.

Wat je gaat doen
Je voert ter plekke praktijkonderzoeken uit naar de oorzaak van bouwgebreken. Deze kunnen een bouwkundige of installatietechnische oorsprong hebben, maar ook gedragsinvloeden van bewoners kunnen een rol spelen. Op kantoor werk je deze onderzoeken samen met onze (senior) adviseurs uit tot een leesbaar adviesrapport. Je leert zowel met specialistische berekeningen als praktische metingen bouwgebreken te analyseren. In korte tijd doe je een schat aan ervaring op die je in mag zetten voor steeds omvangrijker onderzoeken. Uiteraard word je hierbij begeleid en ondersteund door een gezellig en deskundig team.

Jouw profiel

  • Een afgeronde bouwtechnische hbo- of wo-opleiding op het gebied van Bouwfysica, Bouwkunde of Bouwtechniek. De theorie achter warmte en vocht in gebouwen is je bekend.
  • Je analyseert en onderzoekt graag, je bent gedreven om de oorzaak van een schade vast te stellen.
  • Je voert je werk nauwkeurig uit, maar alleen dat wat relevant is.
  • Je bent communicatief vaardig en kunt tegen een stootje. Je kunt anticiperen op hoe klanten en huurders je benaderen.
  • Je bent een teamspeler, kunt snel schakelen en komt je afspraken na.
  • Je bent in bezit van rijbewijs B.
  • Bovenal beschik je over een gezonde dosis enthousiasme, ambitie en relativeringsvermogen.

Wat je van ons kunt verwachten
We bieden je een afwisselende baan als junior adviseur Bouwgebreken binnen een team van ervaren experts. Je werkt aan projecten van klein tot groot en van eenvoudig tot complex. Waarbij prettige collega’s je op professionele wijze ondersteunen. Wij werken met een grote mate van vrijheid en verantwoordelijkheid die ruimte biedt om kennis en kunde te ontwikkelen. Zowel inhoudelijk als voor het verwerven van projecten. Cauberg Huygen voorziet mensen van alle mogelijke ondersteuning om goed te kunnen functioneren en zich optimaal te ontplooien. Uitstekende arbeidsvoorwaarden horen daar vanzelfsprekend ook bij.

Over Cauberg Huygen
Cauberg Huygen is een onafhankelijk advies- en ingenieursbureau met meer dan 45 jaar ervaring op het gebied van bouw, infrastructuur, ruimtelijke ordening en onderzoek. Een betrouwbare en innovatieve partner met verstand van zaken als duurzaamheid, veiligheid, milieu, energie en comfort. Onze innovatieve, integrale aanpak staat aan de basis van ons succes. Vanuit verschillende vestigingen bedienen we landelijk onze klanten. De standplaats is in overleg.

Reageren:
Wil je meer informatie of herken je jezelf in het profiel van de bovengenoemde functie, dan verzoeken wij je om contact op te nemen en/of een sollicitatie, vergezeld van c.v., te mailen naar HR@cauberghuygen.nl.