Engineer Smart Building (IoT)

Deerns

De visie van Deerns op ‘Smart Buildings’ is dat slimme gebouwen in staat zijn zich beter aan te passen aan de behoeften van gebruikers en efficiënter en dus duurzamer functioneren. Kortom we ontwerpen gebouwen met betere interactie met gebruikers (apps), een beter binnenklimaat, energiezuiniger en klaar voor de toekomst. Een belangrijke rol speelt het verzamelen van data en de analyse van deze data. Dit draagt bij aan een beter inzicht in gebruik van het gebouw en het functioneren, levensduur en onderhoud van systemen in en rond het gebouw. De gebouwtechnologieën (hardware en software) worden hiervoor geïntegreerd en data worden verzameld. In deze visie wordt gewerkt vanuit de wensen van de gebouwgebruikers en deze worden omgezet in technische oplossingen waarmee een aantal Smart Building functionaliteiten wordt gerealiseerd die bijdragen aan kostenreductie, beter werkklimaat, duurzaamheid en gebouwontwikkeling. De kracht van Smart Building designs ligt in de integratie van de state-of-the art technologieën met open standaarden en de flexibiliteit van de oplossing.

 

Dit ga je doen
Als Engineer Smart Building (IoT ) kom je te werken in een jong en ambitieus team. Het Smart Building team werkt volgens de Human Centered Design methode, dit betekent dat de mens altijd centraal staat en de verschillende technieken worden daaraan aangepast.

Als lid van het projectteam Smart Buildings werk je aan uiteenlopende internationale projecten voor kantoren, musea, universiteiten, luchthavens, ziekenhuizen en datacenters. Onder leiding van ervaren collega’s leer je alle ins en outs van ons vakgebied en verdiep je je in alle aspecten van het projectmatig werken in onze organisatie. Je werkt intensief samen met (internationale) collega’s met het doel de markt voor Smart Building verder te ontwikkelen. Je verdiept je in Smart Buildings en je bent erop gebrand zowel de achterliggende technologie als de klantprocessen te doorgronden.

 

Fasen in een project en jouw rol

 • Je praat met verschillende stakeholders van een project om inzicht te krijgen in hun wensen, eisen en processen op het gebied van gebouw gebruik.
 • Deze gegevens analyseer je en verwerk je tot een functioneel eisenpakket.
 • Voor dit functioneel eisenpakket zoek je technische oplossingen.
 • Toetsen van deze oplossingen aan de verschillende stakeholders.
 • Bij goedkeuring (ook van de kosten) zoek je leveranciers voor de technische en IoT oplossingen en adviseer je de opdrachtgever bij contractuele toetsing.
 • In de uitvoeringsfase wordt de IoT hardware (sensoren) en software geplaatst in het gebouw; hierbij begeleid en monitor je het proces van de uitvoering.
 • Aan het einde van het project doe je de verificatie en validatie van de geleverde IoT.

 

Dit vragen wij
Voor deze startfunctie zijn wij op zoek naar iemand met een (bijna) afgeronde technische Master- of Bachelor – opleiding in Mechanical engineering, Electrical engineering, Applied sciences (Physics) of Building technologie (of iets vergelijkbaars).
Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een pre, omdat je vaak werkt met Nederlandstalige of buitenlandse opdrachtgevers en o.a. rapporten moet schrijven.
Motivatie en de ambitie om duurzame, intelligente en toekomstbestendige gebouwen te ontwerpen voor onze opdrachtgevers is het belangrijkste de rest leer je on the job.

 

Dit bieden wij

 • Je werkt in een omgeving waarin duurzaamheid in de praktijk wordt gebracht.
 • Uitdagende (internationale) toonaangevende projecten waarin jij je innovatieve ideeën en creativiteit kwijt kunt.
 • Aandacht voor jouw eigen ontwikkeling en vitaliteit met ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, fiets- en sportregelingen, flexibele werkuren, 32 vakantiedagen en mogelijkheid tot aankopen van extra dagen.
 • Een werkomgeving waar samenwerking en collegialiteit voorop staan en waar we informeel met elkaar omgaan.
 • Duurzaamheid zit in onze genen. Dit uit zich bijvoorbeeld in een mobiliteitsbeleid dat ge­zond­heid en duur­zaam­heid voorop heeft staan. Veel van on­ze kan­to­ren lig­gen bij OV-knoop­pun­ten. Fietsen wordt aangemoedigd en je reiskosten worden 100% vergoed op basis van OV.

 

Zo kom je met ons in contact
W: www.deerns.nl
E: HR@deerns.com