Als adviseur bouwfysica & duurzaam bouwen (32-36 uur, Utrecht/Eindhoven) werk je met en voor opdrachtgevers aan het realiseren van duurzame gebouwen. Duurzaamheid van gebouwen gaat daarbij verder dan energieverbruik en CO2-uitstoot van gebouwen. Het gaat ook om de gezondheid en het welzijn van de mensen die wonen en werken in een gebouw. Daarnaast spelen onderwerpen als circulariteit, klimaatadaptatie en beleving een rol in onze advisering.

Je adviseert ambitieuze opdrachtgevers bij het realiseren van duurzame en innovatieve woning- en utiliteitsgebouwen, vanaf initiatief tot en met oplevering, nieuwbouw en renovatie.

Je staat te popelen om onze opdrachtgevers te helpen bij het realiseren van betekenisvolle, energieleverende, gezonde en circulaire gebouwen. Als Adviseur bouwfysica & duurzaamheid bouwen heb je relevante bouwfysische en bouwkundige kennis op academisch of (post) HBO niveau.  Naast adviseren kunnen ontwikkel- en onderzoeksprojecten deel uitmaken van je werk.

Vanuit je interesse in het vakgebied signaleer je nieuwe ontwikkelingen en integreer je deze in je advisering. Je hebt een commerciële instelling en weet snel het vertrouwen van klanten te winnen. Je hebt het in je om binnen en buiten de deur te laten zien wat je waard bent: een ambitieuze projectleider die zelfstandig klanten weet te vinden en te binden. En vanzelfsprekend een ambassadeur van GPR Software is.

 • Je werkt met een stevige bouwfysische basis als projectleider en als medewerker aan integrale duurzaamheid van gebouwen;
 • Je bent in staat het vraagstuk van de klant om te zetten in concrete oplossingen;
 • Je enthousiasme is aanstekelijk en je vindt het vanzelfsprekend om de verschillende thema’s van duurzaamheid op conceptueel niveau in je advies te betrekken;
 • Je kunt de klant en je collega’s meenemen in een aanpak, zodat je de opdracht succesvol en naar tevredenheid van de klant afrondt;
 • Je bent gericht op samenwerken, resultaat- en klantgericht, creatief en initiatiefrijk.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en er plezier in om contacten buiten en binnen W/E  te leggen en te onderhouden.

Wie wij zijn

Vanuit een gezamenlijke betrokkenheid werkt Stichting W/E adviseurs aan een toekomstbestendige leefomgeving, waarin huidige en komende generaties comfortabel en gezond kunnen wonen, werken en recreëren. W/E helpt de landelijke overheid, gemeenten, corporaties en vastgoedbeleggers bij het verduurzamen van gebouwen en gebieden.

W/E is onderscheidend door het meetbaar en bespreekbaar maken van duurzaamheid. W/E adviseurs is ook de maker van GPR software. Landelijk het meest gebruikte hulpmiddel om duurzaamheidsprestaties van gebouwen en gebieden meetbaar en bespreekbaar te maken. Ons motto: ‘moeilijke materie makkelijk maken’. W/E adviseurs is een stichting met grote mate van inspraak door en betrokkenheid van de medewerkers.

Wat wij bieden

Naast een boeiende functie als Adviseur bouwfysica & duurzaamheid bouwen en inspirerend werkveld, bieden wij:

 • Een inspirerende werkomgeving waarin je in teamverband werkt aan een duurzame toekomst;
 • Interessante opdrachten bij koplopers in hun sector;
 • Een gedreven club met leuke, nuchtere en deskundige collega’s, een coöperatief organisatiemodel en heel korte lijnen;
 • Ruimte voor eigen initiatief en ondersteuning bij eigen ontwikkeling;
 • Een 32-36-urige werkweek voor 1 jaar, met de intentie van vast contract als vervolg;
 • Een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • GPR cursussen volgen;
 • Een werkplek in het centrum van Utrecht en/of Eindhoven.

Solliciteren

Dat kan door vóór 1 juni* a.s. een mail met motivatie en curriculum vitae te sturen naar Stichting W/E adviseurs: w-e@w-e.nl. Wil je liever eerst meer informatie? Bel dan met Gerben Schuurman of Geurt Donze op 030 – 6778777 of kijk op www.w-e.nl.

* deze deadline is opgerekt, maar reageer zo snel mogelijk!