KIVI: Inspirerende gesprekken, “Aan de werktafel van Erik Oostwegel”

Date

29-10-2020

Time

16:00 - 17:30

Location

Microsoft Teams

Via Wim Maassen, werkzaam binnen Royal HaskoningDHV en TU/e Fellow aan de Technische Universiteit Eindhoven, zijn wij uitgenodigd voor KIVI’s “Inspirerende gesprekken: Aan de werktafel van Erik Oostwegel”. Erik Oostwegel is de CEO van Royal HaskoningDHV en hij nodigt voor deze KIVI activiteit 15 jonge ingenieurs uit, om samen met hem in gesprek te gaan over actuele maatschappelijke ontwikkelingen, en hoe Royal HaskoningDHV hierin staat. Hier kun jij dus bij zijn! Er zijn maar 15 plekken, dus meld je snel aan! De uitnodiging vind je hier.

Erik vertelde mij recent tijdens het interne Energietransitie Cafe van Royal HaskoningDHV dat hij gegrepen is door het toekomstbeeld volgens technologische singularity, zie https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Technologische_singulariteit .

Hij gaf aan dat in 2023 computers wel eens zo slim zouden kunnen zijn als het menselijke brein en dat wellicht in 2026 computers zo slim kunnen zijn als de gehele mensheid op aarde (… ik kan er een paar jaar naast zitten maar het beeld is: het gaat exponentieel en razendsnel!)

Zou dit echt werkelijkheid kunnen worden of een deel daarvan? Zo ja, hoe anticiperen we hier dan het best op? Concreet: wat betekent dat voor de onderwerpen waar we ons nu op moeten focussen met betrekking tot Energietransitie?

Veel meer inzetten op innovatie, digitalisering en geïntegreerde oplossingen. Als voorbeeld gaf hij aan dat we waarschijnlijk over 10 jaar terug kijken op al die zonnecellen op daken en ons afvragen waarom we ooit bedacht hebben om al die zware dingen het dak op te tillen. Er zullen dan zeer waarschijnlijk veel slimmere oplossingen en geïntegreerde oplossingen beschikbaar zijn.

Lijkt het je leuk om kennis met hem te maken en over het bovenstaande en andere zaken te spreken? Meld je aan op de website van KIVI: https://www.kivi.nl/afdelingen/hoofdbestuur/activiteiten/activiteiten/inspirerende-gesprekken-aan-de-werktafel-van-erik-oostwegel

 

Heb je hiernaast interesse in een master- of afstudeerproject op het gebied van Life Cycle Performance Design (LCPD) met focus op Energy Flexibility of Human centered zero energy smart buildings in smart grids, of wil je meer weten over Royal HaskoningDHV (in het algemeen of als werkgever) neem dan gerust contact met mij op via (wim.maassen@rhdhv.com). Op het onderwerp LCPD werk ik aan de TU/e samen met Prof. Wim Zeiler (Building Services) en hebben we recent een gezamenlijk onderzoeksvoorstel met TUD, TNO en andere partijen ingediend genaamd ‘’B4B: BRAINS FOR BUILDING’S ENERGY SYSTEMS’’ wat interessante mogelijkheden voor master- en afstudeerprojecten biedt.

 

TROTS

Royal HaskoningDHV is trots op de 1ste plek van de MT500 editie 2020: beste bedrijven in technische en professionele dienstverlening (d.d. 15 oktober 2020), zie  https://www.mt.nl/mt500/mt500-2020/mt500-editie-2020-beste-bedrijven-in-technische-en-professionele-dienstverlening/594439