Arcadis Case-Study

Date

25-11-2019

Time

14:00 - 18:00

Location

Rotterdam

Arcadis will hold a case study about District E, a high-rise complex located on the south side of Eindhoven central station, developed by Amvest and designed by Powerhouse Company. This case study will be held in Dutch! Transport will be provided by Mollier. By joining the case study you will receive 4 activity points.

Binnen Arcadis houdt de afdeling Sustainable Building Services and Physics zich in het dagelijks leven bezig met complexe vraagstukken over bouwfysica, installatietechniek, elektrotechniek, duurzaamheid, digitalisering en energie. Wil jij weten hoe onze werkzaamheden er binnen Arcadis uitzien? Dat willen we jullie graag laten zien middels een casestudy over een project praktisch naast de deur van Mollier: District E.

District E is een hoogbouw complex ontwikkeld door Amvest en ontworpen door Powerhouse Company en is gesitueerd aan de centrumzijde van centraal station Eindhoven ter hoogte van het huidige VVV kantoor en de parkeerplaats. Het project combineert een multifunctioneel programma met onder andere appartementen, kantoren, een hotel, restaurant, winkels en een echte Skybar. Binnen het project is het ontwerpteam van Arcadis verantwoordelijk voor de bouwfysica, akoestiek en werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties.

In deze casestudy dagen we jullie uit om over 3 complexe vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, installatietechniek en bouwfysica na te denken. Wij zijn heel benieuwd naar jullie kijk op de uitdagingen die wij in het project zijn tegengekomen.

Na al dat harde nadenken is het natuurlijk nog even tijd voor een afsluitende borrel waarbij de mogelijkheid bestaat om in contact te komen met collega’s van onze afdeling en eens een virtuele kijk te nemen in het project District E.

The registration is closed, you can no longer sign up for this activity!